Laat de natuur je was doen.

Vorige week zat ik weer aan mijn laatste paar onderbroeken toen ik een leuk pakketje binnenkreeg. Seepje had mij even daarvoor gecontacteerd om hun plantaardig wasmiddel uit te proberen. Hell yeah! Had ik meteen een goede reden om en mijn was niet langer uit te stellen, en de ondertussen gevormde bergketen in mijn kamer op te ruimen. Ik ben na diepe zelfreflectie tot de constatatie gekomen dat ik mijn appartement enkel ordelijk en netjes kan houden als ik resoluut kies voor een huiselijk bestaan. Nu nog iemand vinden die mij hierin wilt sponsoren 😄 .

Let’s talk laundry! Seepje is een Nederlands bedrijf dat 100% plantaardig, fairtrade en organisch wasmiddel produceert in Nepal. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Het wonderbare wasmiddel bestaat uit gedroogde schillen van de Sapindus mukorossi vrucht die een reinigende en antibacteriële zeepsubstantie afgeven wanneer ze in contact komen met water. Het enige wat je moet doen is 4 volledige of 8 halve schillen bij je was gooien en klaar is kees. Het was voor mij een echte verademing om eens niet te hoeven knoeien met dopjes en schepjes.  Bovendien discrimineren de schillen niet en kunnen ze perfect ingeschakeld worden voor alle maten, kleuren en stoffen. Voor de minder avontuurlijke medemens, heeft Seepje ook gewoon een vloeibaar wasmiddel ontwikkeld in verschillende varianten.

seepje-3655

Aangezien ik mijn was (én huid) al met veel liefde behandelde door gebruik te maken van Ecover producten, was de stap naar een 100% natuurlijk wasmiddel bijzonder klein. Mensen denken vaak dat natuurlijke producten niet krachtig genoeg werken en je kleren nogal duf achterlaten maar niets is minder waar. Nooit de kracht van de natuur onderschatten 😉 ! Verdict: mijn kleren zijn minstens even proper als anders en ze ruiken naar een zalige zomerdag, dankzij de bijgevoegde etherische olie.

Ik ben enorm blij dat ik de kans heb gekregen om de schillen uit te proberen, ze hebben mij duidelijk overtuigd van hun werking en dankzij deze nieuwe ontdekking kan ik mijn dagdagelijkse leven weer een stukje groener – of witter in dit geval – maken. Bedankt voor het geweldig initiatief, Seepje! 

Naomi

Deze post werd in samenwerking met Seepje gerealiseerd.

Follow:
Share:
  • Leuk he?! 😀 Het leek me echt iets voor jou, daarmee dat ik ze je doorverwees. Blij te lezen dat je enthousiast bent! xo

  • Ik heb ze dit weekend zien staan in de MAS shop! En ik dacht nog: hoe leuk én goed dat er hier een eco oplossing voor is! Dus, vanaf ik mijn eigen wasmachine heb, wil ik dit sowieso eens proberen 😉

    • Super! Ik was de schillen in het verleden ook al tegen gekomen maar ik vond het nogal gek, tot nu dus 😀